Makers

Schrijver Rian Visser

Rian Visser (1966) is geboren in een klein Brabants dorpje, midden tussen de weilanden. Op haar zevende woonde ze in Madrid (Spanje) en later weer in Nederland. Ze is kinderboekenschrijver, educatief auteur en vaste dichter van het tijdschrift DICHTER. (Plint). Ze is ook Schoolschrijver en ze maakt gratis digibordlessen. Samen met Het Poëziepaleis organiseert ze het project Raadgedicht. Ze geeft lezingen over leesbevordering voor leerkrachten en bibliothecarissen en verstuurt wekelijks Tips leesbevordering. Haar website is www.rianvisser.nl.

 

Op de tweede foto doet is Rian uke (degene die valt). De Spaanse Carlos is tori (verdediger, uitvoerder van de techniek).

Vechtsporten

Rian Visser heeft ervaring met judo, jiujitsu en aikido. Hier zie je een filmpje van Rian bij Aikido Centrum Haarlem.

Japan

Op de kunstacademie leerde ze Japanse kunst kennen, zoals mooie penseeltekeningen en houtsnedes. Daarna wilde ze steeds meer van Japan weten. Ze ging Japans koken, ze begon met aikido en ze had jarenlang les van een Japanse sensei om shiatsu te leren. Daardoor leerde ze ook alles over Traditionele Chinese geneeskunde (TCM), zoals over de vijf elementen, yin en yang en de twaalf meridianen.

Hobby’s

Haar hobby’s zijn paardrijden, vogels kijken, tennissen, lezen, aikido en paragliden.
Ze houdt ook van techniek, computers, robots en games.


Grafisch vormgeving

Rian Visser is afgestudeerd als grafisch vormgever en heeft een eigen bureau. Ze doet voornamelijk boekvormgeving (bijvoorbeeld voor De Grijze Jager, Broederband, Blitz! en natuurlijk Robotoorlog). Daarnaast maakt digibordlessen, apps en websites.

Illustrator Guillem H. Pongiluppi

Guillem maakte de voorkant van Geheime kracht en Onzichtbaar gevaar. Hij is een Spaanse illustrator en conceptueel kunstenaar. Hij woont in Barcelona. Zijn specialisatie is historisch onderzoek en virtuele archeologie. Hij maakt werkt voor reclames, educatieve en culturele instellingen, films en games. Alle tekeningen maakt hij op de computer.

Guillem werkte samen met Didpatri, een culturele onderzoeksinstelling, die verbonden is aan de afdeling Didactiek en historisch erfgoed voor de Universiteit van Barcelona. Ze deden verschillende projecten over de achttiende eeuw en hij maakte een virtuele reconstructie van de Romeinse stad van Calafell.

Guillem is ook schrijver. Hij schreef een paar historische boeken zoals: 1714 El Setge de Barcelona, Geboren 1714, Guerra Aeria a la Batalla de l’Ebre en Els exèrcits de Jaume I.

Guillem maakte ook tekeningen voor films zoals Warcraft van Duncan Jones, Segon Origen door Carles Porta en Aloft door Claudia Llosa. Voor Glasfabriek Barcelona maakte hij een serie tekeningen en in 2014 werkte hij aan de tv-show Cosmos, geproduceerd door National Geographic Channel en BBC.

Diverse tekeningen van hem staan in de prestigieuze Ballistic boeken, waar de beste digitale tekeningen voor geselecteerd worden. Bijvoorbeeld in Exposé 10, Exposé 11 en Matte Painting 3.

Zijn website is www.guillemhp.com.

Illustrator Josph Díaz

Josph maakte de voorkant van Ongelijke strijd. Hij is een Spaanse illustrator, conceptueel kunstenaar en een collega van Guillem. Hij woont in Barcelona.

Binnenkort volgt meer informatie.

Bewaren