School

Digibordles ‘Ruzie in de klas’

Robotoorlog is spannend en er wordt gevochten, maar geweld wordt niet aangemoedigd. Integendeel! De kinderen leren zelfbeheersing, respect en samenwerken. Door middel van vecht- en verdedigingssporten kun je veel leren over omgaan met conflicten en met je eigen emoties.

Bij aandacht voor pesten ligt de focus soms op enkele kinderen. Terwijl er dan dikwijls in de hele klas een ruzieachtige sfeer is en de basis-veiligheid ontbreekt.

Juist drukke kinderen zijn vaak enthousiast over vechtsporten. Bij Robotoorlog is daarom een gratis digibordles gemaakt: Ruzie in de klas. In deze les staan leuke oefeningen, gedichten en opdrachten om te werken aan een betere sfeer in de groep. Zelfbeheersing, respect en op een positieve en veilige manier met elkaar omgaan staan centraal. Net als in de dojo.

Digibordles downloaden.

Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk eng!

Voor de Kinderboekenweek 2017 kun je de les Schrijf een spannend verhaal gebruiken. Daarin leer je hoe je zelf een spannend verhaal bedenkt en je krijgt tips van echte schrijvers. Er staan ook leuke tekenopdrachten in. Bedenk zelf een enge robot! En doe je mee aan de wedstrijd?

Boekbespreking

Wil je een boekbespreking houden over Robotoorlog? Er zijn mooie ansichtkaarten, die je gratis kunt aanvragen, zolang de voorraad strekt. Mail naar rian [at] rianvisser.nl.
Er is ook een gratis presentatie voor het digibord waarop je kunt zien en lezen hoe het boek gemaakt is.

Schriften

Misschien vind je het handig om de schriften te downloaden om ze te printen of op het digibord te laten zien?
Dat kan hier.

Schrift Panthera (pdf)
Schrift Denny (pdf)
Schrift Arion (pdf)
Schrift Tilia (pdf)

Bibliotheek

Recensie Biblion:
Denny en zijn broertje Flint verblijven na de dood van hun ouders in een weeshuis. Denny ontmoet daar Arion en al snel zijn de twee bevriend. Hun leefomgeving wordt bedreigd door neppers, gerobotiseerde wezens. Op een dag zien ze een oude man vijf robots verslaan. Ze komen met hem in contact en dan blijkt dat de man prominent lid is van een groep die zich Geheime kracht noemt. Het doel van deze groep is om de steeds groter wordende groep robots te verslaan. Dat doen ze middels vecht- en verdedigingstraining. Na de ontrafeling van een familiegeheim blijkt dat Denny de spil moet worden van deze organisatie.

Leuk, in korte, overzichtelijke zinnen geschreven fantasy-avontuur met realistische elementen. Gedrukt in een speciaal dyslexielettertype. Boven elk hoofdstuk is een steeksleutel getekend met de naam van de personale verteller erin. Flashbacks zijn duidelijk herkenbaar door de vormgeving. Bevat enkele instructietekeningen in zwart-wit, waarin gevechtstechnieken en voorwerpen worden afgebeeld en beschreven.

Eerste boek van de serie ‘Robotoorlog’. Op de bijbehorende website www.robotoorlog.nl zijn bruikbare aanvullingen te vinden. Ook geschikt voor weinig in lezen geïnteresseerde jongens. Het open einde nodigt zeker uit om het vervolgdeel te lezen.

Vanaf ca. 10 jaar. – Ton Jansen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren