Scholen

Digibordles ‘Ruzie in de klas’

Robotoorlog is spannend en er wordt gevochten, maar geweld wordt niet gepropageerd. Integendeel! Juist van vecht- en verdedigingssporten kun je veel leren over omgaan met conflicten en met je eigen emoties.

Bij aandacht voor pesten ligt de focus soms op enkele kinderen. Terwijl er dan dikwijls in de hele klas een ruzieachtige sfeer is en de basis-veiligheid ontbreekt.

Juist drukke kinderen zijn vaak enthousiast over vechtsporten. Bij Robotoorlog is daarom een gratis digibordles gemaakt: Ruzie in de klas. In deze les staan leuke oefeningen, gedichten en opdrachten om te werken aan een betere sfeer in de groep. Zelfbeheersing, respect en op een positieve en veilige manier met elkaar omgaan staan centraal. Net als in de dojo.

Digibordles downloaden.

Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk eng!

Voor de Kinderboekenweek 2017 zal er een les bij dit boek verschijnen. Daarin leren leerlingen hoe ze zelf spannende verhalen kunnen bedenken. De les is  mei 2017 beschikbaar. Houdt de Tips leesbevordering in de gaten!

Boekbespreking

Wil je een boekbespreking houden over Robotoorlog? Er zijn mooie ansichtkaarten, die je gratis kunt aanvragen, zolang de voorraad strekt. Mail naar rian [at] rianvisser.nl.
Er is ook een gratis presentatie voor het digibord waarop je kunt zien en lezen hoe het boek gemaakt is.

Schriften

Misschien vind je het handig om de schriften te downloaden om ze te printen of op het digibord te laten zien?
Dat kan hier.

Schrift Denny
Schrift Arion
Schrift Panthera

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren