Schrijver

Rian Visser (1966) is de schrijver van Robotoorlog.

Vechtsporten

Op haar achtste begon ze met judo. Nadat ze de bruine band had, ging ze jiujitsu doen. Toen ze daar de bruine band van had, begon ze met aikido. Na een lange pauze is ze daar laatst weer mee begonnen. Hier zie je een filmpje van haar, terwijl ze aikido doet.

Japan

Op de kunstacademie leerde ze Japanse kunst kennen, zoals mooie penseeltekeningen en houtsnedes. Daarna wilde ze steeds meer van Japan weten. Ze ging Japans koken, ze begon met aikido en ze had jarenlang les van een Japanse sensei om shiatsu te leren. Dit is een oude drukpuntmassage, die gebruik maakt van eeuwenoude Chinese kennis over meridianen en energie.

Hobby’s

Haar hobby’s zijn wandelen in de natuur, paardrijden, vogels kijken, tennissen, lezen en avontuurlijke vakanties. Het spannendste wat ze ooit gedaan heeft was paragliden. Ze houdt ook van techniek, computers, robots, spelletjes, Minecraft, vitual reality en timmeren. Natuurkunde en wiskunde waren haar leukste vakken. Als kind verzamelde ze kabeltjes, fittingen en stekkers om zelf lampen te maken. Helaas sloegen telkens de stoppen door en toen vond haar moeder het te gevaarlijk.

Kinderboeken

Haar eerste kinderboek verscheen in 1998. Inmiddels heeft ze ongeveer negentig kinderboeken op haar naam staan. Rian Visser werkt mee aan verschillende taalmethodes voor het onderwijs en ze schrijft gedichten voor het tijdschrift DICHTER. van Plint.
Op het ogenblik schrijft ze aan het tweede boek van Robotoorlog. Daarin gaat Denny op reis om de ontvoerde kinderen te bevrijden.
Nog veel meer leuke boeken van Rian Visser vind je op www.rianvisser.nl.

Schoolbezoeken

Op scholen komt Rian Visser vaak over haar werk vertellen. Ze is ook Schoolschrijver. Meer daarover kun je lezen op www.deschoolschrijver.nl.
Verder geeft ze regelmatig lezingen voor leerkrachten en bibliothecarissen.
Rian Visser stuurt per email regelmatig Tips leesbevordering. Via haar website kunnen ouders en leerkrachten zich daar gratis www.rianvisser.nl op abonneren.
Tot slot organiseert Rian Visser samen met Het Poëziepaleis het project Raadgedicht. Daarbij lees je gedichten van bekende dichters en moet je zelf een ontbrekend woord raden. De gedichten staan op www.raadgedicht.nl.

Vormgeving

Rian Visser werkt als zelfstandig grafisch vormgever en doet voornamelijk boekvormgeving (bijvoorbeeld voor De Grijze Jager en Broederband). Ze maakt digibordlessen, apps en websites.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren