Pers en reacties

Pers

10-04-2017 Haarlems Dagblad: Dit robotverhaal is voor iedereen

07-04-2017 Land van Lezen: Robotoorlog is méér dan een gewoon leesboek
27-03-2017 Kinderboekenpraatjes
recensie
21-03-2017 Coole Suggesties recensie *****
17-03-2017 Boekblad: Rian Visser geeft nu ook in eigen beheer uit

Bibliotheek

Recensie Biblion:
Denny en zijn broertje Flint verblijven na de dood van hun ouders in een weeshuis. Denny ontmoet daar Arion en al snel zijn de twee bevriend. Hun leefomgeving wordt bedreigd door neppers, gerobotiseerde wezens. Op een dag zien ze een oude man vijf robots verslaan. Ze komen met hem in contact en dan blijkt dat de man prominent lid is van een groep die zich Geheime kracht noemt. Het doel van deze groep is om de steeds groter wordende groep robots te verslaan. Dat doen ze middels vecht- en verdedigingstraining. Na de ontrafeling van een familiegeheim blijkt dat Denny de spil moet worden van deze organisatie.

Leuk, in korte, overzichtelijke zinnen geschreven fantasy-avontuur met realistische elementen. Gedrukt in een speciaal dyslexielettertype. Boven elk hoofdstuk is een steeksleutel getekend met de naam van de personale verteller erin. Flashbacks zijn duidelijk herkenbaar door de vormgeving. Bevat enkele instructietekeningen in zwart-wit, waarin gevechtstechnieken en voorwerpen worden afgebeeld en beschreven.

Eerste boek van de serie ‘Robotoorlog’. Op de bijbehorende website www.robotoorlog.nl zijn bruikbare aanvullingen te vinden. Ook geschikt voor weinig in lezen geïnteresseerde jongens. Het open einde nodigt zeker uit om het vervolgdeel te lezen.

Vanaf ca. 10 jaar. – Ton Jansen

Reacties ouders en leerkrachten

Moeder (zoon 12 jaar met dyslexie)
Voor een jongen met dyslexie en het advies om met een voorleesprogramma te gaan werken ben ik erg onder de indruk hoe volhardend hij in dit boek door leest. Daar word ik erg blij van.

Leerkracht groep 7/8
Heel wat kinderen van onze groep 6/8 wilden de hoofdstukken lezen.
Hierna gevraagd wat ze ervan vonden:

– begrijpelijk begin
– balans spanning is goed
– je zit er helemaal in

Ook hadden ze een tip: volgende keer graag een langer stuk 😉 om te lezen

Leerkracht MBO groep 7/8
Ik heb de hoofdstukken van Robotoorlog voorgelezen en alles laten zien aan de kinderen in de klas (een mbo school, groep 7/8). Ze vonden het geweldig. Het verhaal vonden ze spannend. Ze wilden dat ik het boek ging kopen zodat ik verder kon lezen, of dat ze zelf konden gaan lezen. Een paar woorden die ze riepen: cool, mooi, spannend, leuk, goed, mooi geschreven, goed bedacht, leuke tekeningen.

Moeder en leerkracht
Ik heb de downloads getest met jongens van school (mytyl onderwijs) en thuis (zoon van mijn partner, TOS en ASS). Allemaal waren ze enthousiast en zijn ze nieuwsgierig naar het echte boek. Het onderwerp pakt ze, het verrast ze dat het vanuit meerdere oogpunten beschreven wordt en de vondst van de schriftjes naast het doorlopende verhaal boeit! Superleuk effect is dat enkelen zélf graag een schriftje wilden beginnen en direct de combi met fantasie, tekenen en wat schrijven oppakten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren