Illustrator

Guillem H. Pongiluppi (1981) maakte de tekening van Robotoorlog.

Guillem is een Spaanse illustrator en conceptueel kunstenaar. Hij woont in Barcelona. Zijn specialisatie is historisch onderzoek en virtuele archeologie. Hij maakt werkt voor reclames, educatieve en culturele instellingen, films en games. Alle tekeningen maakt hij op de computer.

Guillem werkte samen met Didpatri, een culturele onderzoeksinstelling, die verbonden is aan de afdeling Didactiek en historisch erfgoed voor de Universiteit van Barcelona. Ze deden verschillende projecten over de achttiende eeuw en hij maakte een virtuele reconstructie van de Romeinse stad van Calafell.

Guillem is ook schrijver. Hij schreef een paar historische boeken zoals: 1714 El Setge de Barcelona, Geboren 1714, Guerra Aeria a la Batalla de l’Ebre en Els exèrcits de Jaume I.

Guillem maakte ook tekeningen voor films zoals Warcraft van Duncan Jones, Segon Origen door Carles Porta en Aloft door Claudia Llosa. Voor Glasfabriek Barcelona maakte hij een serie tekeningen en in 2014 werkte hij aan de tv-show Cosmos, geproduceerd door National Geographic Channel en BBC.

Diverse tekeningen van hem staan in de prestigieuze Ballistic boeken, waar de beste digitale tekeningen voor geselecteerd worden. Bijvoorbeeld in Exposé 10, Exposé 11 en Matte Painting 3.

Zijn website is www.guillemhp.com.

Tekeningen schriftjes

De tekeningen in de schriften zijn gemaakt door Denny, Arion en Panthera.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren